De trainer

De trainer

 

Hans van Boxtel heeft ruim 30 jaar ervaring in het behandelen en begeleiden van mensen met en zonder geestelijke gezondheidszorgproblemen. Hij heeft een achtergrond als sociaalpsychiatrisch verpleegkundige en directief therapeut.

Momenteel is hij als zelfstandige therapeut, coach en trainer actief. Ook (arbeids) re-integratie voor mensen met een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt heeft zijn aandacht. Hans heeft nu zo'n drie jaar ervaring met meditatie.

Opleiding in Mindfulness. Na een intensieve kennismaking bij Johan Tinge, heeft hij een uitgebreid trainingsprogramma 'Mindfulness voor GGZ professionals' gevolgd bij Rob Brandsma. Verdere professionalisering geschied via het instituut voor Aandacht & Mindfulness in Belgie en See Thrue en Nederland.  Onlangs werd de  3e fase van de opleiding tot Mindfulness trainer via het instituut voor Aandacht & Mindfulness afgerond.  2010 staat in het teken van het behalen van het certificaat, fase 4. Hiertoe worden een aantal retraites en theoretische modulen gevolgd en zijn er lesdagen met een aantal "zwaargewichten" in  de ontwikkeling van de mindfulness.

Sinds mei 2010 heeft Hans zich aangesloten bij de VMBN, de beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers. Zie www.VMBN.nl 

Via deze site zullen de ontwikkelingen gerapporteerd worden.

Opleiding in Yoga. Op dit moment volgt hij een docentenopleiding bij Astrid van Dam in Breda. Medio 2010 zal verdere specialisatie volgen. Met name Yoga voor pubers en adolescenten heeft speciale aandacht.